Waarom een onderhoudsbeurt voor de auto zo van belang is

Stel je eens voor, je bent onderweg naar een belangrijke afspraak en opeens houdt de auto er mee op. Je zult net zien dat pech met de auto altijd precies op het verkeerde moment komt. Dit kun je voorkomen door regelmatig onderhoud aan de auto te plegen. Doorrijden met versleten onderdelen is niet alleen onveilig, het kan ook de rest van de auto beschadigen. Wil jij weten wat er komt kijken bij een onderhoudsbeurt en wat het belang hiervan is? Dan is dit artikel iets voor jou. 

Grote beurt

Veilig de weg op kunnen is ontzettend belangrijk. Wacht dus zeker niet te lang met het uitvoeren van een grote beurt! De monteurs van het autobedrijf in Drenthe controleren de auto op werking, slijtage en beschadigingen. Ook worden er standaard kleine werkzaamheden uitgevoerd zoals het vervangen van olie-en luchtfilters en motorolie verversen. De monteur gaat verschillende controlepunten bij langs, dus je hoeft niet bang te zijn dat er iets wordt vergeten. Is er nog voldoende remvloeistof? Werkt het claxon nog naar behoren en werkt alle verlichting nog goed? Dit zijn allemaal punten waar naar wordt gekeken, zodat jij nog voor lange tijd met dezelfde auto kunt rondrijden. 

Kleine beurt 

Waar een grote beurt niet ieder jaar opnieuw hoeft worden gedaan, wordt een jaarlijkse kleine beurt juist wel aangeraden. Bij oudere auto’s moet je denken aan elke 15.000 km en bij moderne auto’s zijn er onderhoudsintervallen van 25.000 of 30.000 km. Bij een kleine beurt wordt de verlichting gecheckt, de filters van de auto, de schokdempers en de ophangpunten. Slijten de banden af? Zijn de remmen versleten? Tijdens een kleine beurt komt dit op tijd naar voren. Als bepaalde delen slijtage vertonen, zal het autobedrijf een advies uitbrengen over de te verwachten levensduur.

Olie (vervangen)

Als de motor geen olie meer heeft dat krijgt deze geen smering meer, waardoor de motor vastloopt. Dit betekent ook wel dat de motor niet meer zal werken. De levensduur en de prestaties van de motor, en dus de auto, worden voor een groot deel bepaald door de smering van de olie. Olie moet niet alleen bijgevuld worden, maar eens in de zoveel tijd is het belangrijk om de olie ook te verversen en het oliefilter te vervangen. Wanneer dit moet worden gedaan hangt af van de gebruiksduur van de olie en het aantal afgelegde kilometers. Olie verversen is van groot belang voor de onderhoud van de auto. Je kunt veel kosten besparen met het verversen van de olie, want zo houd je de motor van de auto ook in betere staat!