De belangrijkste zaken om te regelen voordat je je sloopauto verkoopt

Als je van plan bent om je sloopauto te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste zaken om te regelen voordat je je sloopauto verkoopt.

Maak een lijst van de onderdelen die nog bruikbaar zijn

Voordat je je sloopauto verkoopt, is het een goed idee om een lijst te maken van de onderdelen die nog bruikbaar zijn en de waarde van een sloopauto te berekenen. Dit kan helpen om de waarde van de auto te verhogen en om te voorkomen dat onnodig veel onderdelen worden weggegooid. 

Verwijder alle persoonlijke spullen uit de auto

Verwijder alle persoonlijke spullen uit de auto voordat je deze verkoopt. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je je navigatiesysteem, je kentekenplaten en je autopapieren weghaalt.

Maak het interieur en exterieur schoon

Maak de hele auto goed schoon voordat je deze verkoopt. Dus zowel het interieur en het exterieur. Dit kan helpen om de waarde van de auto te verhogen en om een beter beeld te geven van de staat van de auto.

Maak foto’s van de auto

Voordat je je sloopauto verkoopt, raden we aan om foto’s te maken van de auto. Dit kan helpen om de waarde van de auto te verhogen en om te laten zien wat de staat van de auto is.

Zoek naar een koper

Een koper van jouw sloopauto komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Ga dus op zoek naar een geschikte koper. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het plaatsen van een advertentie op internet, het vragen aan vrienden of familie of het aanbieden van de auto aan een autosloperij zoals Autodirectdeal