Waar moet je op letten bij de aanschaf van een exclusieve Audi?

Ieder zijn automerk

Zoveel mensen, zoveel auto’s. Iedereen heeft wel zijn of haar favoriet automerk. Veel mensen rijden graag een exclusieve Audi. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een tweedehands model? In dit artikel geven we je tips, zodat jij straks met je droomauto wegrijdt.

Tips

Voordat jij wegrijdt in je tweedehands exclusieve Audi zijn er nog heel wat dingetjes waar je op moet letten:

  • Begin met een goede oriëntatie. Bepaal wat je zoekt tegen welke prijs. Let behalve de aanschafprijs ook goed op wat een auto je per maand gaat kosten. Een auto voor een prikkie, die maandelijks een flinke kostenpost is wil je niet. Dan kun je beter een duurder modelletje nemen met lagere maandlasten.
  • Ga kijken en een proefrit maken. Zo weet je hoe de auto eruit ziet en hoe deze rijdt. Lees je van tevoren goed in over het model van de auto: wat zijn bijvoorbeeld veel voorkomende gebreken?
  • De verkoper heeft de verplichting om alle gebreken aan de auto te melden, maar het is belangrijk dat jij als koper ook goed onderzoek doet. Bekijk de auto grondig. Let er ook goed op dat alle functies goed werken.

Check de kilometerstand, of deze logisch is. Informeer ook bij de verkoper naar het boekje waarin de onderhoudshistorie staat vermeld. Wil je liever een keuring door een onafhankelijke partij? Dat is zeker ook mogelijk, maar dat is niet gratis.

  • Probeer te onderhandelen bij het sluiten van de koop. Soms kan er nog wel wat van de prijs af, of kun je bijvoorbeeld extra onderhoud bedingen.
  • Als de koop gesloten is, zorg dan voor een duidelijke koopovereenkomst, waarin alle afspraken vastgelegd zijn. Zo voorkom je vervelende misverstanden. Maak ook zo snel mogelijk een afspraak om de auto op jouw naam te laten overzetten.

Tot slot

En dan ben je na die voorgaande stappen eindelijk in het bezit van je exclusieve Audi. Gefeliciteerd! Maar vergeet na de aanschaf niet, dat de auto een geldige APK nodig heeft. Met een beetje geluk is de APK net verlengd door de vorige eigenaar, anders zal je hiervoor een afspraak moeten maken bij de garage.

Let op: je bent ook wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Op Internet vind je diverse vergelijkingssites om de beste autoverzekering te vinden voor jouw droomauto!