Hoe kan je een financial lease afsluiten zonder jaarcijfers

Financial lease is een populaire financieringsvorm voor ondernemers die een auto of bedrijfswagen willen leasen. Maar wat als je als ondernemer geen jaarcijfers kunt overleggen? Is het dan nog steeds mogelijk om een financial lease af te sluiten? In dit artikel verkennen we de mogelijkheden en geven we tips over hoe je zonder jaarcijfers toch een leasecontract kunt afsluiten. Dit kan bij verschillende maatschappijen, denk aan Gijba.

De mogelijkheden van financial lease zonder jaarcijfers

Het lijkt misschien een uitdaging om een auto te leasen als je geen jaarcijfers kunt overleggen, maar er zijn mogelijkheden. Verschillende leasemaatschappijen bieden opties voor ondernemers die starten of die om een andere reden geen jaarcijfers kunnen presenteren. Bij Gijba Autolease, bijvoorbeeld, kun je een financial lease zzp afsluiten zonder jaarcijfers en zelfs zonder BKR toetsing. Dit biedt kansen voor ondernemers die flexibel willen blijven en toch de voordelen van een leaseauto willen benutten.

De voorwaarden voor leasen zonder jaarcijfers

Hoewel het mogelijk is, zijn er natuurlijk wel voorwaarden verbonden aan het leasen van een auto zonder jaarcijfers. Zo moet je vaak kunnen aantonen dat je een stabiel inkomen hebt of dat je bedrijf financieel gezond is. Dit kan bijvoorbeeld door bankafschriften of contracten met klanten te overleggen. Ook is het belangrijk dat je ingeschreven staat in het Handelsregister en dat je een zakelijke bankrekening hebt.

Alternatieven voor traditionele leasecontracten

Als een traditioneel leasecontract niet haalbaar lijkt, zijn er alternatieven. Zo kun je kiezen voor een occasion lease, waarbij de voorwaarden vaak soepeler zijn. Ook kun je kijken naar mogelijkheden voor operational lease of private lease, waarbij de focus minder ligt op financiële historie en meer op de huidige financiële situatie.

Het belang van een goed leasevoorstel

Een goed leasevoorstel kan het verschil maken. Zorg ervoor dat je een duidelijk plan hebt over hoe je de leaseauto gaat gebruiken en hoe deze bijdraagt aan je bedrijf. Dit kan leasemaatschappijen overtuigen van de meerwaarde van het verstrekken van een leasecontract aan jou, ook zonder jaarcijfers.

Tips voor het afsluiten van een leasecontract

Bij het afsluiten van een leasecontract zonder jaarcijfers is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Verzamel alle mogelijke documenten die je financiële stabiliteit kunnen aantonen. Denk ook aan een onderbouwd bedrijfsplan of contracten met klanten. Wees transparant over je situatie en probeer een relatie op te bouwen met de leasemaatschappij.

De rol van advies en begeleiding

Advies en begeleiding kunnen van onschatbare waarde zijn bij het afsluiten van een leasecontract zonder jaarcijfers. Overweeg om een financieel adviseur in te schakelen die ervaring heeft met leasecontracten en die je kan helpen bij het vinden van de juiste leasemaatschappij en het opstellen van een sterk leasevoorstel.

Goede voorbereiding

Een auto leasen zonder jaarcijfers is zeker mogelijk, maar het vereist een goede voorbereiding en soms een creatieve aanpak. Door te kijken naar alternatieve leasevormen, een sterk leasevoorstel te presenteren en gebruik te maken van professioneel advies, kun je als ondernemer ook zonder jaarcijfers profiteren van de voordelen van een leaseauto.